Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Ενεργοπιηση DLNA & UPnP σε Windows 8




 

Το  Πρότυπο DLNA (Digital Living Network Alliance) επιτρέπει σε διαφορετικού τύπου ηλεκτρονικές συσκευές να επικοινωνούν μεταξύ τους.

Για παράδειγμα με το  DLNA μπορούμε να συνδέσουμε  με  ένα καλώδιο ή ασύρματα  τον υπολογιστή μας με την τηλεόραση ένα playstationη ένα media player.
Για να κάνετε streamingμια ταινία που είναι αποθηκευμένη στον pc σας  , θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα streaming media που υποστηρίζει το DLNA πρότυπο .

Υπάρχουνπολλά προγράμματα που υποστηρίζουν το DLNA , μερικά από αυτά είναι:
Windows Media Player (έκδοση 11 ήνεότερη)
Tversity   http://tversity.com/download/

Περισσότερεςπληροφορίες εδώ:

Για να ενεργοποιήσουμε το media streaming στο media player θα κάνουμε τα εξής:
Από το μενού STREAM



 

 
 

ΕπιλεγουμεTurn on media streaming
 
 
 

Στην λίστα που θα εμφανιστεί επιλέγουμε τι θέλουμε να μοιράσουμε και με ποια συσκευή

 

Εδώ χρειάζεται μεγάλη προσοχή γιατί ο serverτων windows 8 από την  στιγμή που θα επιλέξουμε allow all επιτρέπει την πρόσβαση  σε όλους τους χρήστες της ομάδας  ειδικά όταν είμαστε σε κοινόχρηστους χώρους (π.χ καφετέριες)

Σχετικά με την ροή πολυμέσων για τα windows 8 θα βρείτε στο site της Microsoft

Οικιακό δίκτυο. Θα πρέπει να ρυθμίσετε ένα οικιακό δίκτυο. Παρόλο που δεν είναι απολύτως απαραίτητο, η χρήση ασύρματου δρομολογητή στον οποίο συνδέονται όλες οι συσκευές σας ενδέχεται να είναι η καλύτερη λύση. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στο θέμα Ρύθμιση ασύρματου δρομολογητή.

Οικιακή ομάδα. Παρόλο που δεν είναι υποχρεωτικό, η ένταξη σε μια οικιακή ομάδα διευκολύνει την κοινή χρήση μεταξύ των τηλεοράσεων, των ηχείων και των υπολογιστών σας. Όταν ρυθμίζετε έναν υπολογιστή με Windows 8.1 ή Windows RT 8.1 δημιουργείται αυτόματα μια οικιακή ομάδα. Αν στο οικιακό σας δίκτυο υπάρχει ήδη μια οικιακή ομάδα, μπορείτε να συμμετάσχετε σε αυτή. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στο θέμα Οικιακή ομάδα από το Α έως το Ω.

Κοινή χρήση. Η ενεργοποίηση της κοινής χρήσης επιτρέπει στον υπολογιστή σας να συνδέεται με συσκευές που ανήκουν στο ίδιο δίκτυο. Μπορεί να έχετε ήδη ενεργοποιήσει την κοινή χρήση κατά την πρώτη εγκατάσταση του υπολογιστή σας ή κατά την πρώτη σύνδεσή σας στο δίκτυο. Αν δεν είστε βέβαιοι, ελέγξτε ότι είναι ενεργοποιημένη.

Όταν ενεργοποιήσουμε  την ροή πολυμέσων θα πρέπει να δούμε την παρακάτω εικόνα στον υπολογιστή μας.



   

 

 
 

Επίσης θα πρέπει στο Network and SharingCenter να είναι ενεργοποιημένο το
Turn on networkdiscovery

Υπάρχει επίσης ένας δεύτερος τρόπος να προσθέσουμε η να αφαιρέσουμε τον DLNA media server στον υπολογιστή μας που περιγράφεται στο παρακάτω site:

Αφού λοιπόν κάνουμε όλα τα παραπάνω μπορούμε να δούμε την ταινία μας στην τηλεόραση η σε κάποιο media player το οποίο υποστηρίζει dlna ή UPnP

Εάν υπάρχει πρόβλημα θα πρέπει να ελέγξουμε ότι όλες οι συσκευές βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο ,το ρουτερ μας έχει ενεργοποιημένο το UPnp, είναι ενεργή και στο αυτόματο η υπηρεσία SSDP Discovery και δεν μας μπλοκάρει το firewall ή κάποιο antivirus.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου